Teraz na etapie przeróbka aronii na soczek. Pozdrawiam serdecznie.
środa, 21 sierpnia 2013
Morela czy brzoskwinia
Witajcie. Jakiś czas temu kupiłam sobie bluzeczkę takiego o to koloru. Bardzo fajna, przewiewna minus taki,że ogromnie się mnie.Ostatnimi czasy powstała do niej bransoletka, wprawdzie koniec lata, ale może będzie okazja aby zaprezentować w komplecie z lakierem.
Teraz na etapie przeróbka aronii na soczek. Pozdrawiam serdecznie.
Teraz na etapie przeróbka aronii na soczek. Pozdrawiam serdecznie.
wtorek, 20 sierpnia 2013
Ciasto śliwkowe
Uwielbiam to ciasto. Jest tanie, łatwe do zrobienia i bardzo smaczne.
SKŁADNIKI
2 jajka
1 szkl.cukru
1 szkl. maślanki
2,5 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl.oleju
około 1 kg śliwek
Kruszonka
10 łyżek cukru
10 łyżek oleju
10 łyżek mąki
WYKONANIE
Jajka z cukrem ubijamy na pulchną masę i ciągle ubijając dodać maślankę. Wlewamy olej,dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem,dokładnie mieszamy. Śliwki myjemy przekrawamy na pół. Blachę wykładamy papierem,wylewamy ciasto, na nim układamy połówki śliwek,skórką do dołu. Z podanych składników robimy kruszonkę i skubiąc palcami układamy na śliwkach. Ciasto pieczemy około 45 minut .
SMACZNEGO
SKŁADNIKI
2 jajka
1 szkl.cukru
1 szkl. maślanki
2,5 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl.oleju
około 1 kg śliwek
Kruszonka
10 łyżek cukru
10 łyżek oleju
10 łyżek mąki
WYKONANIE
SMACZNEGO
Subskrybuj:
Posty (Atom)